
Pe masura ce imbatranim structura faciala se schimba, iar fata tinde sa se micsoreze, rezultand in liniile distincte observate in mod obisnuit pe chipurile persoanelor in varsta.
Aceasta micsorare faciala este deseori cauzata de pierderea densitatii osoase, accelerata de pierderea dintilor, intrucat una dintre functiile principale ale osului maxilar este de a spijini dintii si atunci cand acestia cad, maxilarul incepe sa se deterioreze.
Avand in vedere acest lucru, in articolul de azi iti vom dezvalui 9 motive sa alegi implanturile dentare in cazul pierderii dintilor naturali.
-
Implanturile dentare pastreaza integritatea maxilarului
Oasele necesita stimulare continua pentru a-si mentine dimensiunea si densitatea, daca nu le folosesti le pierzi.
Trebuie sa intelegi ca fiecare dinte are un rol specific, si pierderea chiar si a unui singur dinte poate afecta muscatura si capacitatea de a mesteca. Atunci cand pierzi un dinte osul subiacent nu mai este stimulat de presiunea cauzata de mestecat, care este esentiala pentru pastrarea sanatatii bucale si a puterii osului. Un implant dentar ofera aceasta stimulare si ajuta la mentinerea integritatii osului, deoarece functioneaza ca un dinte adevarat. Cu cat mai repede vei opta pentru un implant dentar dupa pierderea dintelui natural cu atat mai probabil osul va ramane intact.
-
Implanturile dentare te vor ajuta sa arati mai tanar
Cand suntem tineri, totul este la locul lui, si de aceea aratam atat de bine. Dintii si maxilarul ne sustin trasaturile faciale, mentinandu-le in loc. Astfel, atunci cand pierdem un dinte, fata noastra incepe sa se transforme, pentru ca lucrurile se schimba sub piele. Implanturile dentare ajuta la incetinirea acestui process degenerativ si pot restaura chiar si structurile care lipsesc. Cand esti capabil sa zambesti si sa razi fara rezerve si sa mananci orice iti doresti, moralul, bunastarea si increderea in sine se va imbunatati in mod dramatic.
-
Implanturile dentare te ajuta sa vorbesti mai bine
Multe persoane in varsta folosesc proteze partiale sau complete detasabile care sunt voluminoase, dificile de purtat si de foarte multe ori incomode, cauzand dificultati in vorbire.
Implanturile dentare sunt asemenea dintilor reali, eliberand pacientii de toate aceste inconveniente.
-
Implanturile dentare ajuta la mentinerea tonusului si dimensiunii muschilor faciali
De indata ce incetezi sa-ti folosesti anumiti muschi, acestia devin mai mici, iar sub pielea fetei exista o multime de muschi care trebuie stimulati constant.
-
Implanturile dentare rezista mai mult
De obicei implanturile dentare rezista 20 de ani, sau chiar mai mult. Datorita uzurii obisnuite si cariilor dentare, puntile dentare rezista intre 5 si 10 ani, perioada dupa care trebuie inlocuite. Implanturile dentare nu se degradeaza pentru ca sunt realizate din titan.
-
Implanturile dentare ajuta la prevenirea deplasarii dintilor
In arcada dentara exista un loc si o functie pentru fiecare dinte, iar atunci cand unul este indepartat, restul incep sa se deplaseze din cauza lipsei de presiune a dintelui pierdut. Acest lucru poate cauza probleme cu muscatura, precum si slabirea dintilor care apoi conduce la tensiuni anormale si boli parodontale. In cele din urma, rezultatul este pierderea altor dinti. Astfel, implanturile dentare asigura spatiile in care dintii naturali lipsesc.
-
Implanturile dentare iti imbunatatesc zambetul
Un zambet face cat o mie de cuvinte…dar cand dintii nu sunt sanatosi, stima de sine poate fi afectata. Implanturile dentare pot inlocui orice dinte lipsa, ajutand la conservarea osului necesar pentru a sprijini buzele. De fapt, una dintre cele mai importante utilizari ale implanturilor dentare este prevenirea pierderii densitatii osoase in partea din fata a gurii.
-
Implanturile dentare te ajuta sa intelegi ce se intampla in gura ta
Dintii te ajuta sa simti lucrurile din gura ta, esti constient de existenta lor, ii folosesti sa musti, sa mesteci. Cand lipsesc, nu mai esti capabil sa simti cum trebuie ce ai de mestecat.
Implanturile dentare nu sunt dinti, dar functioneaza ca atare, punand presiune asupra maxilarului intr-un mod similar cu dintii naturali, oferind senzatii fizice naturale la mestecat.
-
Implanturile dentare functioneaza mai bine decat protezele
Implanturile dentare rezista mai mult decat protezele mobile tipice, sunt mult mai comfotabile si ofera o calitate a vietii dramatic mai buna pentru persoana care le primeste.